Vánoce 2013

17.12.2013 01:03

Moje milé nadějné matematičky a moji milí nadějní matematici!

Vzhledem k tomu, že určitě všichni alespoň trochu máte rádi matematiku – za což Vás velmi chválím, určitě rádi o Vánocích opustíte pohádky, hry na počítači a najdete si čas na propočítání nějakých příkladů a hlavně si uděláte pořádek v tom, co už máte vypočítané a dopočítáte nevyřešené. Spolupracujte, sejděte se a počítejte společně třeba u šálku dobrého čaje či něčeho jiného...

Po Vánocích po vás budu chtít odevzdat vypočítané příklady z okruhů, které jsme již probrali (a pokud někdo neodevzdal předchozí, tak i ty) – alespoň 10 okruhů (včetně těch, které jste již odevzdali) – podle Vaší volby, v průběhu ledna zbytek (bude se počítat do výsledné známky na vysvědčení).

Pište  zadání propiskou, řešení tužkou na dvojisty a dávat do složek, dodržujte úpravu a zápisy (trénujete na VŠ). Ve vytištěných vytříděných příkladech si škrtejte, které máte, budete i mít dobrý pocit, že Vám to ubývá (ty neřešené). Doporučuji se nejprve podívat na teorii na stránkách, v sešitě, připomeňte si, jak se příklady řeší a jak se co zapisuje a pak se s pomocí IE vrhněte na samostatné počítání. Pokud Vám nějaké příklady nepůjdou, podívejte se znovu na IE - M1, M2, M3, M4. Pokud někdo nemá zadání příkladů, jsou zde na MS, vytříděné příklady také, takže si je případně můžete vytisknout.

Okruhy, které byly opakovány

1. Výroky (zatím bez slovních úloh a důkazu sporem – doděláme časem), většina slovních úloh je však na stránkách M1, takže je zkuste pokořit.

4. Algebraické výrazy (po limity včetně)

5. Mocniny (je zde i na MS řešené, pokud nebudeš vědět)

6. Rce lineární, kv. i s abs. hod., lin. a kv. fce (u absolutních hodnot nutné perfektní zápisy, máte rezervy - podívejte se na M1 na začátku u číselných oborů a pak lin. s abs. h. a pak kv. s abs. hod. – ty dělají problém)

7. Soustavy rovnic (probralo se, ale nepsalo se na ně  a bude se psát)

9. Lineár. lom. a nepř. úm. (dodělejte si, je to i zde na MS)

10. Exponenciální fce, rce, nerce (vzhledem k písemce před Vánoci, byste mohli mít propočítané a hotové k odevzdání – dopilujte na M2)

11. Logaritmické funkce, rce, nerce (totéž, ale projděte si a ujasněte na M2, co vám dělá problémy a dopilujte - určitě bude u maturity)

12. Goniometrické funkce (ujasněte si grafy a vzorce, jsou na M2 a pak zkuste sami hezky kreslit a počítat)

13. Goniometrické rovnice (střídejte příklady z těchto otázek, souvisí to spolu - nejprve jednoduché, pak složitější, nezapomínejte na definiční obory - ujasněte si)

a ze 4. ročníku – 8.A se tím připraví i na čtvrtletku (bude na 26., 27. 28.), 4.C částečně taky, ale již i integrály

26. Limita funkce a derivace funkce (8.A a 4.C)

27. Derivace funkce a její užití (8.A a 4.C)

28. Průběh funkce (4.C už umí)

29. Neurčitý integrál (4.C – čtvrtletka))

A dále si samostaně zopakujte komplexní čísla a posloupnosti (bez řad)

19. Komplexní čísla

23. Posloupnosti

V lednu se bude opakovat analytická geometrie v rovině, prostoru a kuželosečky.

Tak, a ti, keří zatím moc nepočítali, to musí rychle dohnat, neboť v lednu se bude uzavírat celkově klasifikace a budete zahlceni jinými předměty.

nepromrhejte si těchto 14 dnů, ten čas by Vám potom chyběl.