Pondělí

28.02.2011 04:51

Odpoledne se nekoná seminář, psala jsem v e-mailu (na koho jsem měla).

Místo toho VŠICHNI počítejte a připravte si k odevzdání okruhy Algebraické výrazy a Mocniny (bylo řečeno na semináři jak, nevíte-li, zeptejte se spolužáků). Ve středu budu vybírat a kontrolovat.

Testovníci si mají ještě počítat příklady z testů týkající se výrazů a mocnin (vypište si nejlépe na dvojlist s řešením). Značte si i z kterého to je test, dělejte všechny úrovně. Odevzdají vypracované vypočítané z minulých měsíců to, co bylo v prním kole (nemají-li, nutno dopočítat - bez početní zběhlosti se špatně dělají testy, proto na tom trvám) a testové (ty by potom už měli jít).

Profilovníci si dají do pořádku hezky napsané vyřešené příklady z okruhů a propočítají si je znovu, přečtou si k tomu teorii. Odevzdají vypracované okruhy a další papíry, z nichž poznám, že si příklady znovu počítali. Pokud to nemáte hezky se zadáním (nejlépe jinou barvou - např. modře a řešení tužkou (aby chybné šlo vygumovat a opravit si), tak si to napište teď pěkně, budete se z toho učit o svaťáku, to už nebudete muset počítat (jen to, co vám nepůjde).

Pro obě skupiny - teď se to musíte naučit, později už jen opakovat (nyní je nejdůležitější příprava - už to i půjde mnohem lépe - pokud jste aspoň trochu předtím počítali). Kdo počítal málo, má poslední šanci - rozpočítání v matematice trvá nejméně 2 až 3 měsíce.

Myslela jsem, že stihnu dát něco z planimetrie, ale nestihla jsem to upravit do souborů na IE. Sledujte M1, potřebuji, abyste si na středu přečetli teorii na Planimetrii - 1. část (jak to udělám, dám to tam). Pokud to nebude, tak si musíte najít sešit a podívat se do sešitu (zatím stačí ten začátek - po Eukleidovy věty a výpočty rovinných obrazců). 

Všichni počítejte s odpolednem ve čtvrtek, budu se snažit co nejvíc vysvětlit, abyste o prázninách co nejvíc dokončili poslední okruhy, hlavně Planimetrii a Stereometrii (to můžete počítat sami)., společně v hodinách semináře budeme pak dělat konstrukční úlohy a řezy.