Na pondělí 11. 4. 2011 přineste

10.04.2011 09:54

Bohužel někteří studenti vůbec nepočítají (a jej jich většina), takže musím zvolit tzv. donucovací metodu.

Na pondělní seminář 11. 4. 2011 přineste (pokud nepůjdete do školy po někom pošlete - nikoho neomlouvám) vypracované okruhy. Každý by měl mít alespoň 12 okruhů (mimo Petra B. 8.A – jen 4), za každé 4 odevzdané dostanete 1, tedy za každý odevzdaný malou 1, za neodevzdaný dostanete malou 5 (tedy za každé čtyři neodevzdané velkou 5), za částečně vypracované příslušnou malou známku. Takže získáte 3 velké známky.

Můžete přinést jakékoliv vypracované okruhy (i třeba  Množiny, výroky, které se mají odevzdávat i později), nemusíte se držet v tuto chvíli rozpisu, ale do dalšího týdne budete muset doplnit ty, které se už měli odevzdávat dříve (upřesním v hodině, podle toho, jaké okruhy budu potřebovat pro další opakování).

Pro další opakování pro státní maturitu potřebuji, abyste už uměli rovnice, nerovnice, funkce. Na testování nelze počítat jen testy, musíte umět více, pak vám stačí si zkusit pár testů. Nejhorší příprava by byla, že budete počítat jen testové úlohy, které jsem vám dala (ty slouží k tomu, abyste si zvykli na jinak položené otázky a ověřili jste si, že na základě toho, co umíte, je dokážete vyřešit). Testy už jsou zábavná křížovka po velké dřině.

Dopisování písemek bude následovat (termín bude určen v hodině). Doporučuji proto si vypočítat okruhy z písemek, které se psaly (většinou víte, zda jste je psali či ne) – Kuželosečky, Analytickou geometrii v rovině a Kombinatoriku (1. část). Petr B.je bude muset také dopsat. Upozorňuji, že termím bude na každou písemku jeden, nepřijděš-li, máš na 5, pak ti dám další šanci, ale budu už brát aritmetický průměr a dostaneš jiné příklady než byly ty předtím (to je varování pro ty, kteří si zjišťují, co bylo v písemce a učí se podobné příklady).

MÁM TOHO UŽ DOST, jsem některými silně zklamaná. Za vaše špatné výsledky si budete moci sami, zkuste to někdo svádět na mě jako kantora (jak bývá zvykem v naší společnosti). MATEMATIKA SE MUSÍ POČÍTAT – žádný kantor se to za vás nenaučí.

ALE CHVÁLÍM TY, kteří pracují systematicky (většinou jsou to studenti maturující profilově).